Ajankohtaista

AHAn logistiikkakoordinaattorit pitävät lähetykset kontrollissa telakallakin

 

AHA Logisticsin logistiikkakoordinaattorit olivat viime vuoden aikana mukana kahdeksassa eri telakointiprojektissa. Telakat sijaitsivat Ranskan Marseillessa, Espanjan Cadizissa, Italian Triestessa ja Dubaissa.

Telakointiajat ovat lyhyitä ja aikataulut ovat tiukkoja, jolloin Site Managerilla ei jää ylimääräistä aikaa työkalujen tai lähetettyjen tavaroiden etsimiseen ja logistiikan järjestelyyn. Logistiikkakoordinaattori selvittää työvaiheet, aikataulun, etsii asiakkaan tavarat ja tarkistaa lähetyslistat. Telakalle saavuttaessa on tärkeä tutustua heti myös laivan logistiikan avainhenkilöihin, kertoo AHA Logisticsin telakointiprojektien konkari Jonna Ahkila-Niemi.

Kokemus ja laaja kumppaniverkosto tuo telakalla kilpailuetua

Telakalla on tavallista, että aikatauluihin tulee muutoksia. Tämä aiheuttaa asiakkaalle lisäkuluja, jotka voidaan minimoida logistiikkakoordinaattorin nopealla reagoinnilla. Logistiikkakoordinaattorin oma-aloitteisuus, kokemus ja laaja kumppaniverkosto ovatkin merkittävässä roolissa.

—Jos varaosia joudutaan odottelemaan useita päiviä, puhelinsoitto oikealle taholle voi saada toimitettua varaosan paikan päälle jopa seuraavaksi päiväksi. Nopeasta reagoinnista, kekseliäisyydestä, kokemuksesta ja laajasta yhteistyöverkosta on hyötyä juuri tällaisissa tilanteissa, kertoo mm. Italian Triesten telakoinnissa mukana ollut Riikka Harju.


Aikataulu pitää, kun pelisilmä on kunnossa

Logistiikkakoordinaattori tekee Site Managerin kanssa tiivistä yhteistyötä ja raportoi tilanteesta säännöllisesti asiakkaalle. Hän vartioi, valvoo, ohjaa ja ennakoi tilanteita paikan päällä. Hyvät sosiaaliset taidot eri tahojen kanssa ovat onnistumisen kannalta tärkeitä asioita. Telakalla pitää osata pitää puolensa ja vaatia omat työt hoidetuksi, koska kaikilla on yhtä kiire. Aikaa säästyy, kun tietää täsmälleen, kenen henkilön juttusille kannattaa mennä, kun haluaa tavaroiden siirtoa varten trukin tai vaikka nosturin apua.


—Työt sujuvat, kun suhteet telakalla työskentelevän henkilökunnan kanssa on kunnossa. Omalla aktiivisuudella ja hyvällä pelisilmällä pystyy vaikuttamaan paljon siihen, että kokonaisuus pysyy kontrollissa, sanoo eri telakkaprojekteissa mukana ollut Ella Haapala.

Lähetyksiä vahditaan koko ajan

Logistiikkakoordinaattori on rahan arvoinen apu erityisesti tiukasti aikataulutetuissa projekteissa tai esimerkiksi hätätelakointien yhteydessä. Avulle on tarvetta erityisesti telakoinnin alku- ja loppuvaiheessa – tai sillä hetkellä, kun varaosien puuttuminen pysäyttää työt. Telakoinnin alku saattaa olla välillä melko kaoottista, kun kaikki alihankkijat saapuvat telakalle ja käynnistävät yhtä aikaa omia projektejaan. Telakoinnin loppuvaiheessa taas pidetään huoli siitä, että kaikki telakalla käytetyt työkalut otetaan talteen ja siirretään oikeisiin kohteisiin takaisin asiakkaalle tai seuraavalle telakalle.


—Eniten kiitosta saamme siitä, kun olemme onnistuneet toimimaan ripeästi uutta varaosaa etsittäessä tai yllättävien kuljetusten järjestämisessä. Työt sujuvat telakalla, kun olemme koko ajan kartalla siitä, missä lähetykset ovat menossa ja mistä tavarat ja työkalut löytyvät. Me vahdimme ajantasaisesti sitä, että lähetetyt tavarat saapuvat perille, eivätkä jää jumiin mihinkään. Usein menemme jopa itse vastaan ja varmistamme, että lähetys tulee varmasti perille telakalle asti, Ahkila-Niemi kertoo.

Vaikka telakointiprojektit ovat kiireisiä, AHA Logisticsin työntekijät nauttivat telakoiden tunnelmasta. Logistiikkakoordinaattorin saapuminen paikalle on aina hyvä uutinen urakoitsijalle.

—Meidät otetaan aina ilolla vastaan! Vaikka työ on hektistä, telakkaprojekteissa on oma viehätyksensä ja telakalla työskennellään vähän kuin omassa kuplassa, jossa pitää tietää oikeat toimintatavat ja säännöt. Ensimmäisessä päivässä on aina oma jännityksensä, johon ei koskaan kyllästy, Ahkila-Niemi toteaa.

Kysy lisää telakkaprojekteista suoraan meiltä! Ota yhteyttä! 

AHA Ella edit M
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle