Ajankohtaista

Asioiden kyseenalaistaminen oikeassa kohdassa on asiakkaan etu


—Kun on aiemmin työskennellyt alalla eri rooleissa, oppii lukemaan rivien välistä, AHA Logisticsin Helsingin konttorissa logistiikkakoordinaattorina työskentelevä Anne Helin kertoo.
Tällä hetkellä kaksi vuotta AHAlla työskennellyt Anne päätyi nykyiseen työpaikkaansa samassa toimistossa istuvan työkaverinsa, myyntijohtaja Suoma Magnuksen ehdotuksesta.

Voisiko tämä sittenkin onnistua?

Kuljetuksia suunniteltaessa on hyödyllistä, kun heti alkuvaiheessa näkee sen, mihin suuntaan asiaa pitää lähteä viemään. Kuljetuksiin liittyvissä haasteissa on tärkeää osata optimoida ajankäyttö ja hinta oikealle tasolle. Kun kyseessä ovat asiakkaan rahat, oikeanlaisia päätöksiä pitää pystyä tekemään nopealla aikataululla. Hyvä tulos syntyykin vuosien varrella kerääntyneestä ammattitaidosta ja halusta oppia uutta.

Haastavat kuljetukset eivät olisi haastavia, jos ne hoituisivat normaalin kaavan mukaan joka kerta. Siksi Anne ei tyydy valmiiksi annettuihin vastauksiin, vaan tutkii asiaa lisäksi itse. Usein tämä taustatyö tuottaakin tulosta ja aluksi mahdottomalta tuntunut aikataulu saadaan toteutettua.
—Palkitsevinta tässä työssä on saada asiakkaalta palaute, jossa kerrotaan, että olemme onnistuneet sellaisessa, mikä ei ole luonnistunut muilta, Anne kertoo.
Kuljetusaikataulujen ja logistiikan järjestely vaatiikin viitseliäisyyden lisäksi luovaa ajattelua ja rohkeutta kokeilla erilaisia ratkaisuja.

Puhelimeen vastaaminen säästää asiakkaan rahoja
—Mielestäni on mukavaa, että voimme olla esillä henkilöinä, mikä ei ole huolinta-alalla kovinkaan yleistä. Asiakkaillamme on aina luottohenkilö, jonka hän saa kiinni. Meille on tärkeää tuntea asiakkaamme niin hyvin, että osaamme tarjota heille sellaista palvelua, josta heille on oikeasti hyötyä. Aikaa ei kulu yrityksen toimintatapojen esittelyyn, vaan asioissa päästään heti vauhtiin, Anne sanoo.
Henkilökohtainen palvelu onkin se asia, mistä AHA Logisticsin asiakkaat ovat antaneet kiitosta. Kuljetusjärjestelyiden ollessa käynnissä vastaus täytyy saada nopeasti, eikä silloin ole aikaa keskustella puhelinvastaajien kanssa. Nopea reagointi asioihin on rahanarvoinen juttu.


Ryhmäpeli ja käytännön työt pitävät kaikki ajan tasalla
Sen lisäksi, että työn lopputuloksesta vastataan omilla kasvoilla ja nimellä, AHA Logisticsin naisporukka toimii vahvasti myös ryhmänä. Avoin ilmapiiri mahdollistaa ajankohtaisten tietojen ketterän jakamisen, mikä hyödyttää kaikkia. Kun kaikki tekevät käytännön työtä toimitusjohtajasta lähtien, yritys pysyy ajan tasalla siitä, mistä asiakkaat ovat kiinnostuneita.
Erilaisia joukkuepelejä jo 9-vuotiaasta lähtien harrastanut Anne on oppinut käytännön kautta, mikä merkitys hyvällä tiimityöllä on. Hän antaa joukkueelle ja valmennukselle arvoa myös työelämässä.
—AHA Logisticsin vetureina toimivat Tiina ja Jonna ovat osanneet luoda työporukkaamme hengen, jossa töitä voi tehdä tehokkaasti ja tarkasti, mutta huumoria unohtamatta. Meillä on tosi hyvä henki, mikä toivottavasti heijastuu myös asiakkaiden suuntaan positiivisena vireenä, Anne toteaa.

Anne Helin AHA1
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle