Ajankohtaista

Haastavat kuljetukset toiselle puolelle maailmaa AHA Logisticsilta

 

Närpiön Puu ja Metalli Oy (NTM) on konepajayritys, joka kehittää, valmistaa, myy ja huoltaa raskasta kuljetuskalustoa sekä kierrätettävien materiaalien ja jätteiden keräys- ja kuljetuslaitteistoa. NTM-konserni työllistää noin 650 henkilöä ja sillä on toimintaa maailmanlaajuisesti. Konsernin emoyhtiö sijaitsee Suomen länsirannikolla Närpiössä ja tytäryhtiöt sijaitsevat Ruotsissa, Virossa, Isossa-Britanniassa, Venäjällä, Saksassa, Puolassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Suomen tehtaalta lähtee vuosittain satoja kuljetuksia eri puolille maailmaa.

Yhteistyö AHA Logisticsin kanssa alkoi viime syksynä, kun NTM oli hiljattain perustanut tytäryhtiön Kanadaan ja tarvitsi apua jäteautojen korien kuljettamisessa Suomen tehtaalta Atlantin yli. Toimitus valtameren taakse Pohjois-Amerikkaan oli meille täysin uusi kokemus, kertoo NTM:n Pohjois-Amerikan toiminnoista vastaava projektipäällikkö Tobias Söder.

– Aloitimme aivan untuvikkoina. Yhteistyökumppanimme, joka oli työskennellyt yhdessä AHA Logisticsin kanssa eräässä Pohjois-Amerikan projektissa, kertoi meille tästä yrityksestä. Heti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien saimme hyödyllistä tietoa Kanadasta ja Pohjois-Amerikasta sekä logistisista vaatimuksista, kuten erikoiskuljetusten tarpeesta. Yhteyshenkilömme Katja Alatorvinen on antanut meille alusta alkaen arvokasta apua ja tukea.
Useiden suurten kuljetus- ja huolintaliikkeiden tarjousten joukosta AHA Logisticsin ehdotus erottui edukseen kustannustehokkaimpana vaihtoehtona. Kuljetuksen ajaksi tavarat on käärittävä muoviin, ja AHA Logistics oli ainoa, joka tarjosi tätä palvelua, Söder huomauttaa.

Erikoiskuljetukset, pandemia ja satamalakko


Kuljetusten käyntiin saaminen sai osakseen rankan alun. Konttialuksissa ajoneuvojen korit laskettiin ylimitoituksen takia erikoiskuljetuksiksi. Tämän lisäksi Montrealin satama suljettiin satamatyöläisten lakon vuoksi. Maailmanlaajuinen pandemia puolestaan hankaloitti aikatauluja. AHA Logistics otti kuitenkin haasteen vastaan ja onnistui löytämään vaihtoehtoisen kuljetusreitin ro-ro-kuljetuksella.
”Se osoittautui paremmaksi ratkaisuksi kuin tavaroiden lähetys Montrealiin, kuten alun perin suunnittelimme. Tässä tapauksessa hyödyimme suoraan AHA Logisticsin tietämyksestä ja kokemuksesta”, Söder toteaa.


Joustava yhteistyökumppani, joka asettaa asiakkaan tarpeet etusijalle

Joustava yhteistyö on NTM:lle tärkeää, sillä heti alun pitäen oli selvää, että kuljetusvarauksiin ja aikatauluihin voi tulla äkillisiä muutoksia.
”Halusimme avaimet käteen -ratkaisun ja kumppanin, joka hoitaisi logistiikkaketjun ovelta ovelle. AHA Logistics on joustava toimija, joka lähtee aina asiakkaan tarpeista sen sijaan, että tekisi asioita oman etunsa vuoksi. Kohtaamistamme haasteista huolimatta sekä asiakaspalvelu että ongelmanratkaisu ovat toimineet erittäin hyvin. He ottavat ideamme ja toiveemme huomioon ja etsimme ratkaisuja yhdessä”.


Aikaa ja vaivaa säästävät palvelut

NTM on hyötynyt AHA Logisticsin laajasta tietämyksestä ja kokemuksesta useaan otteeseen, mikä säästää sekä aikaa että rahaa. He ovat saaneet apua ja opastusta kurssien muodossa, henkilökunta on koulutettu käärimään tavarat muoviin itse ja rahtikulut ovat laskeneet — vain muutamia mainitakseen. Söder on tyytyväinen yhteistyöhön ja arvostaa erityisesti yrityksen asiakaslähtöistä toimintatapaa.

”He ovat aina vain yhden puhelun päässä, ja ellei yhteyshenkilösi ole tavoitettavissa, joku muu on aina valmis auttamaan ja neuvomaan. Pystymme keskittymään omaan liiketoimintaamme ja luottamaan siihen, että asioistamme huolehditaan”.

NTM auto
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle