Ajankohtaista

Intohimoinen suhtautuminen työhön toi AHA Logisticsille kestomenestyjän tittelin

 

        Tiina ja Jonna 10vlogo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—On aika uskomatonta, että kaikki on mennyt näin hyvin. Tilinpäätöstä tehdessä on voitu joka kerta todeta, että oho – taas meni hyvin, nauravat AHA Logisticsin perustajat Tiina Haapala ja Jonna Ahkila-Niemi.

Hymyyn onkin aihetta, koska AHA Logisticsin täyttäessä marraskuussa täydet kymmenen vuotta, yritykselle myönnettiin Kauppalehden Kestomenestyjä-sertifikaatti. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat suoriutuneet taloudellisesti vertaisiaan paremmin viitenä vuotena peräkkäin. Kestomenestystä ei mitata ainoastaan talouden mittareilla, vaan siinä huomioidaan myös yritysjohdon osaaminen, sitoutunut henkilökunta, tehokkaat prosessit ja asiakasymmärrys.
AHA Logistics on kasvanut kymmenessä vuodessa 12:a henkilön yritykseksi, jonka kolme toimistoa sijaitsevat Vaasassa, Vantaalla ja Turussa. Kasvua on tehty maltillisesti ja turhia ahnehtimatta. Maine hyvästä palvelusta on kiirinyt myös puskaradion kautta.
—Olemme olleet tarkkoja siitä, että palvelun taso pidetään hyvänä kasvunkin aikana. Kasvussa tärkeintä on kyetä pitämään hyvä balanssi työntekijöiden määrän ja asiakkaiden suhteen. Asiakashankinnassa mietimme aina, minkä tyyppisten asiakkaiden kanssa me olisimme parhaimmillamme, Ahkila-Niemi sanoo.


Motivaatio kohdallaan vastuun ja vapauden kautta

AHA Logisticsilla viihdytään. Henkilökunnan vaihtuvuus on lähes olematonta.
Alalla on harvinaista, että logistiikkapuolella asiantuntijat hallitsevat usean eri kuljetusmuodon erityispiirteet. Tämä onkin toimintatapa, jolla AHA Logistics erottuu edukseen muista alan yrityksistä. Monipuolinen alan tuntemus tekee työstä mielekästä – lisäksi se kehittää jokaisesta työntekijästä alan rautaisen ammattilaisen. Henkilökunnalle annetaan paljon vapautta ja vastuuta ja AHA Logisticsin tiimiin on valikoitunut timanttinen joukko tekijöitä, jotka nauttivat haasteista ja arvostavat oman osaamisen kehittymistä.
—Meillä erikoisosaaminen ei ole yksittäisten henkilöiden takana, vaan jokainen asiakaspalvelijamme on monipuolinen asiantuntija. Meillä osaamista jaetaan aktiivisesti ja avoimesti, eikä ketään jätetä yksin. Me tartumme haastavimpiinkin tilanteisiin ja ratkaisemme ne, meni siihen sitten aikaa yksi tunti tai yksi päivä. Tuloksena tästä saamme tyytyväiset asiakkaat ja rutkasti lisää oppia seuraavaan haasteeseen, Haapala kertoo.
Hierarkia AHA Logisticsilla on hyvin matala. Esimiehet johtavat omalla esimerkillään ja ansaitsevat tätä kautta kunnioituksen ja luottamuksen. Kukaan ei ole kenenkään yläpuolella.

Yhteistyö näkyy kaikessa tekemisessä

—Me keskustelemme ja pähkäilemme asioita mielellään yhdessä. Kun taulua ripustetaan seinälle, siinäkin on välillä koko konttorin väki mukana, Ahkila-Niemi nauraa.
Asiakaspalvelua suoraan sydämestä
Yrityksessä uskotaan siihen, että tiimityöllä, vastuun antamisella ja asiakaspalveluun täysillä keskittymällä on suora vaikutus menestykseen.
—Kun henkilökunta on motivoitunutta, töitä tehdään ahkerasti ja täydellä sydämellä. Tämä näkyy palvelun laadussa ja tehokkuudessa. Jokainen kantaa vastuun omista asiakkuuksistaan ja tämä luo halun tehdä kaiken hyvin. Jokaista työntekijäämme kiinnostaa se, miten meillä menee, Haapala sanoo.
Haapalalla on myös hyvä nyrkkisääntö hyvään asiakaspalveluun:
—Jos asiakkaalle joudutaan kertomaan ongelmista, mukaan mietitään valmiiksi ratkaisu. Meidän tehtävänämme on ratkaista haasteet, ja sitä asiakkaat meiltä ostavatkin.

Kaikkea ei tarvitse omistaa itse
Hyvä liikeidea vaatii selkeitä erottuvuus- ja kilpailutekijöitä. AHA Logisticsilla yksi niistä on iso alihankintaverkosto, joka onkin yrityksen liiketoiminnan kulmakivi. Kumppanuus perustuu reiluun peliin koko toiminnan suhteen, sekä avoimeen keskusteluun, joka kulkee molempiin suuntiin.
—Valitsemme kumppanimme tarkasti, ja tarkkailemme palvelun laatua koko ajan. Vaadimme alihankkijoiltamme paljon: Mikäli palvelu ei täytä meidän vaatimuksiamme, valitsemme paremman tilalle. Tämä on meille myös kilpailuetu. Emme ole sidottuja tiettyihin toimijoihin, vaan voimme valita parhaimmat yhteistyökumppanit. Toimimme myös itse reilusti ja pidämme ja hoidamme maksuliikenteen ajallaan, mikä tekee myös meistä kumppanin, jonka kanssa halutaan olla tekemisissä, yrittäjät kertovat.

”Meillä on edelleenkin kivaa”
Menestyvien yrityksen taustalla piilee lähes aina yrittäjien intohimo omaa alaansa kohtaan. AHA Logisticsilla sitä ei tarvitse edes kyseenalaistaa. Yrityksessä iloitaan hyvästä työporukasta, mahtavista asiakkaista ja ennen kaikkea siitä, että töihin on edelleen kiva tulla.
—Kymmenen vuotta on laajentanut elämänpiiriä, tuonut uusia tuttavia ja juttuja. Yrittäjyys mahdollistaa villienkin ideoiden toteuttamisen. Työpaikkamme on kuin perhe, jossa jokaisella on oma paikkansa. Meillä on edelleenkin niin kivaa töissä, että tuskin maltan jäädä eläkkeellekään silloin kun pitäisi, Haapala kiteyttää.

Lue AHA Logisticsin yritystarina täältä. 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle