Ajankohtaista

Kulttuureja kunnioittamalla rahdit perille aikataulussa

Suoma Magnukselle oli alusta lähtien selvää, miten AHA Logisticsin pohjalaistaustaisessa yrityksessä toimitaan. Asioista puhutaan suoraan ja päätökset halutaan lyödä lukkoon pidemmittä puheitta. Asiakkaalle tämä näkyy nopeana ongelmien ratkaisuna ja rehellisenä vuoropuheluna.

AHA Logisticsin myyntijohtajaksi Helsingin konttoriin vuonna 2012 siirtynyt Suoma ei hypännyt tehtävään tyhjästä. Hänellä oli yli 30 vuoden laaja kokemus varustamopuolelta. Itsenäiseen työskentelyyn tottunut Suoma nappasi tehtävän nopeasti haltuun työkokemustaan ja kontaktejaan hyödyntämällä.

Kansainvälisen agentuurin johtotehtävissä hän oppi, miten erilaisten ihmisten kanssa toimitaan.

– Kun keskustelee asiakkaan kanssa, on erityisen tärkeää ymmärtää, millaiseen keskustelukulttuuriin hän on tottunut. Jotkut kulttuurit arvostavat keskustelua ja pedantteja toimintatapoja. Toisaalla voidaan taas saman puhelun aikana käydä läpi tunneskaalat vihasta rakkauteen. Työssäni minun tehtävänäni on lukea rivien välistä ja ymmärtää mitä asiakas tarvitsee. Sitten mietin, kuinka työ hoidetaan mahdollisimman sujuvasti ja asiakkaan kannalta kustannustehokkaasti, toteaa Suoma.

—Työpaikaltamme puuttuvat raja-aidat työtehtävien ja asiakkaiden suhteen. Hyödynnämme kollegan asiantuntemusta aina, jos asiakkaan kuljetukselle on siitä hyötyä. Asiakkaamme ovat pitäneet siitä, että tehtävä hoituu jouhevasti ja asiantuntemusta on saatavilla yrityksen sisältä eri alan ammattilaisilta. Tavoite on kuitenkin se, että tehtävä hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla eikä se, kuka sen tekee.

—AHA Logisticsilla minulla on vapaat kädet tehdä joustavia ratkaisuja ja käyttää hyväkseni kaikkien varustamoiden palveluita. Haastavissa tilanteissa vastaus löytyy lähes aina oman yrityksen sisältä. Yrityksen yhteishenki, mahtavat asiakkaat ja monipuolinen osaaminen ovatkin sellaisia asioita, mitkä heijastuvat niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin tyytyväisyyteen.

Pitkän uran varustamopuolella tehnyt Suoma saakin antaa asiantuntijavinkkejä niin asiakkaille kuin kollegoillekin.

—Asiakkaat haluavat ajankohtaista tietoa siitä, mikä on vientikuljetusten tila juuri nyt ja mitä alaa hyvin tunteva henkilö ajattelee sen tulevaisuudesta.

Vapaa-aikanaan paljon matkusteleva Suoma toteaa maailmanmatkailusta olevan paljon hyötyä työelämässä. Eri kulttuurit ovat rikkaus, joita pitää arvostaa. Tämän Suoma on opettanut myös kahdelle jo nyt aikuisiässä olevalle lapselleen.

Kawaguchiko Fuji Suoma M
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle