Ajankohtaista

Logistiikan moniottelija kotona ja konttien maailmassa

Ystävä totesi aikoinaan Riikka Harjulle, että ensimmäinen kesätyö määrittää tulevaisuuden uran. Riikka ei uskonut väitettä työskennellessään Kokkolassa laivanselvittäjänä 90-luvun lopulla. Ennustus oli kuitenkin oikea. Tie AHA -Logisticsin osakkaaksi ja Key account manageriksi on ollut johdonmukainen, mutta myös osittain sattumien summa.

Työskennellessään Vaasassa huolinta-alalla hän sattui samaan työpaikkaan Tiina Haapalan kanssa. Äitiysloman aikana Jonna Ahkila-Niemi tuuraasi Riikkaa. Tiinan ja Jonnan sujuva yhteistyö johti lopulta AHA Logisticsin perustamiseen. Riikka palkattiin Tiinan ja Jonnan perustamaan yritykseen ensimmäisenä työntekijänä.

Koska maapallo on iso pelikenttä, logistiikan ammattilainen joutuu joka päivä uusien tilanteiden eteen. Aamulla töihin lähtiessä ei ehkä tiedä Tyynellä Valtamerellä sijaitsevasta saaresta mitään, mutta iltapäivällä kotiin tullessa tietää jo kyseisen saaren lentokentän ja sataman sijainnin.

– Juuri siinä piileekin työn mielekkyys. Jokaisesta päivästä muodostuu omanlaisensa, Riikka toteaa.

Nykyisessä työpaikassaan Riikka antaa suuren arvon sille, että työntekijöihin luotetaan. Jokainen voi halutessaan hyödyntää koko työtiimin asiantuntemusta ja pyytää neuvoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla työntekijöillä on vapaus tarjota asiakkaan edun mukaista, parasta ratkaisua ilman ison organisaation kahlitsevia sääntöjä ja määräyksiä. Yksilöllisten ratkaisujen avulla asiakas saattaa säästää suuriakin summia rahaa.

Vaikka maailmalla kuljetukset liikkuvat 24/7, Riikka ehtii viettää myös vapaa-aikaa. Kolmen lapsen äitinä hän pyörittää kotona omaa logistiikkakeskusta, kun hän organisoi lasten harrastusten kyydityksiä.

Eläinrakkaana ihmisenä hänellä on kotonaan myös koiria, kaneja ja kanoja.

– Kanalan asukkaat ovat aitoja suomalaisia maatiaiskanoja, joten rodun säilyminen on tärkeä asia. Eläinten pitäminen ja hoito ovat minulle nautinto ja lapsuuden unelmien täyttymys. Ajattelin nuorena, että haluan tehdä jotain luova työtä. Logistiikka-alan työtä ei helposti mielletä luovaksi, mutta eri ratkaisujen etsimisessä luovuus ja kokonaisuuksien hahmottaminen on tärkeää. Saan siis toteuttaa haaveeni niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

kanat

riikkamuokattu
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle