Ajankohtaista

Kansainvälinen kauppa osoittautui oikeaksi uravalinnaksi

Kun Teija Vuorinen istui kaupan kassalla vuoden ajan kaksoistutkinnon opintojen jälkeen, halu opiskeluun heräsi. Yo-merkonomi hakeutui ammattikorkeakouluun opiskelemaan tradenomiksi suuntauksenaan kansainvälinen kauppa. Valinta ei ollut hakuammuntaa. Nykyään AHA Logisticsilla logistiikkakoordinaattorina työskentelevä Teija on vakuuttunut oikeasta uravalinnastaan.

AHA Logisticsilla uskalletaan erottua uusilla ratkaisuilla
Teijan mielestä yrityksessä näkyy aito halu onnistua ja tuottaa asiakkaille sellaista palvelua, jota itsekin haluaisi saavansa. AHA Logisticsilla uskalletaan kyseenalaistaa ja ehdottaa uusia ratkaisuja. Helpoin tapa olisi tehdä kaikki niin kuin ennenkin, mutta uudet tavat saattavat tuoda asiakkaille merkittäviä aika- ja kustannussäästöjä. Tiedon jakaminen työpaikalla onkin arkipäivää. Avoin ilmapiiri rohkaisee kysymään ja edistää oppimista niin henkilö- kuin koko organisaationkin tasolla.
—Meidän tehtävänämme on tuottaa valmiita ratkaisuja, jotka ovat asiakkaan kannalta ajallisesti ja hinta-laatu -suhteeltaan parhaimmalla tasolla, Teija sanoo.

Faktaa vertailun pohjaksi
Kun asiakkaalle tarjotaan erilaisia kuljetusvaihtoehtoja, Teija antaa aina lisäinformaatiota vertailun tueksi. — Jos antaisimme ehdotuksissa vain hinnan, on selvää, että useimmat valitsevat niistä edullisemman vaihtoehdon. Kun lisäämme mukaan lisäinformaationa esim. kuljetusyhtiöiden täsmällisyysvertailut lähikuukausilta, asiakas saa vertailuunsa ihan erilaisen pohjan. Tällöin hän voi miettiä, kuinka tärkeästä ja kiireellisestä kuljetuksesta on kysymys. Jos kyseessä on tärkeä kuljetus, silloin edullinen hinta ei ole ykkösprioriteetti.

Säännöllistä tiedottamista
Asiakkaat antavat suurta arvoa sille, että heidät pidetään ajan tasalla kuljetuksen eri vaiheista. Kun tiedottaminen on automaattista, asiakas voi luottaa siihen, että jotain tapahtuu koko ajan. Myös neuvoja kysellään aika ajoin. Asiakkaiden konsultointi onkin AHA Logisticsin arkipäivää.
—On mukavaa, kun asiantuntemus kasvaa ja osaa antaa vinkkejä kollegoille maailmalla.

AHA Logistics järjestää tarvittaessa myös polttarit
Työpaikan ilmapiiri on Teijalle yksi tärkeimmistä työn motivaattoreista. Kannustava ilmapiiri saa ihmiset tekemään työnsä mahdollisimman hyvin.
—Pienet jutut kertovat sen, että sinua arvostetaan. Kun autetaan, luotetaan ja annetaan vastuuta, se kertoo siitä, että arvostus on kohdillaan. Täällä ei kytätä.
Työporukka on Teijan elämässä mukana muutenkin kuin vain maailmalla liikkuvien kuljetusten saralla, sillä viime toukokuussa koko porukka järjesti hänelle yllätyspolttarit. On sanomattakin selvää, että tuleva morsian oli tästä kovin otettu.

thumbnail Kuva Teija haa kopio
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle