Ajankohtaista

Logistiikkapäällikkö AHA Logisticsilta

Elämä telakalla ei seisahdu yölläkään. Töitä tehdään kolmessa vuorossa vuorokauden ympäri niin, että remontointi ja huoltotyöt saadaan valmiiksi ajallaan. Aikatauluissa ei ole pelivaraa puuttuville materiaaleille tai töiden seisahtumiselle.
Eri puolilla maailmaa sijaitsevilla telakoilla työskentelee samanaikaisesti useita eri alihankkijoita useista eri maista. Materiaalien toimitusvarmuus ja töiden sujuvuus aikataulussa on tilaajalle rahanarvoinen etu. Juuri luotettavuutensa takia suomalaiset alihankkijat ovatkin lunastaneet hyvän maineen maailman telakoilla. Jotta koko ketju toimii alusta loppuun asti, sujuvalla logistiikalla on erityisen suuri rooli juuri näissä projekteissa.

AHA Logistics telakalla
AHA Logistics on hoitanut logistiikkaa telakointiprojekteissa jo useamman vuoden ajan. Projektit kestävät kokonaisuudessaan noin 2–3kk kuljetusten aloituksesta telakoinnin päättymiseen. Projektiin nimetään AHA Logisticsilta yksi vastuuhenkilö, johon asiakas voi olla suoraan yhteydessä kaikissa logistiikkaan liittyvissä asioissa. Telakkaprojekteissa vastuuhenkilö hallitsee kokonaisuutta ja tietää ajantasaisesti, mitä projektin ympärillä tapahtuu. AHA Logistics tarjoaa myös asiakkaille mahdollisuutta palkata logistiikkakoordinaattori paikan päälle telakalle, töiden ollessa siellä käynnissä. Projekti päättyy, kun telakointi on ohi ja palautuslähetykset on tehty.


Aloita ajoissa
Alihankkijoiden kannattaa valita logistiikkaa hoitava kumppani viimeistään 3–4 kk ennen telakoinnin alkamista. Jos telakka sijaitsee kaukana, rahdin kuljettamiseen pitää varata aikaa. Lähetysten kannalta pitää huomioida myös se, että toimitettavat materiaalit ja työkalut ovat lähetysvalmiina hyvissä ajoin. Ohjat kannattaakin a

ntaa heti alkuvaiheessa logistiikan ammattilaiselle.
— Me ajamme projektissa tiukasti asiakkaamme etua ja pidämme huolen siitä, että tavarat ovat aikataulun mukaisesti perillä. Etukäteissuunnittelun aikana laskemme tarvittavan kaluston määrän, valitsemme järkevimmät kuljetustavat ja aikataulutamme lähetykset. Teemme myös tulliselvitykset ja avustamme tarvittavien dokumenttien tekemisessä. Kun kuljetukset lähtevät matkaan, seuraamme lähetyksiä reaaliajassa ja reagoimme mahdollisiin poikkeamiin heti. Raportoimme asiakkaallemme säännöllisesti kuljetusten tilasta ja muistutamme, jos heidän puoleltaan on mahdollisesti unohtunut jotain olennaista, kertoo AHA Logisticsin varatoimitusjohtaja Jonna Ahkila-Niemi.

Haluatko tietää lisää telakkaprojekteistamme? Ota yhteyttä Jonnaan ja kysy lisää!

Jonna Ahkila-Niemi
jonna.ahkila-niemi@ahalogistics.com
Puh: +358 40 590 3984

 

ahakuva2 crea

 

ahakuva2
Siirry "Ajankohtaista"-sivulle