Customer references

Tullimenettelyt tutuiksi päivässä – AHA Logisticsin koulutuspäivästä ajankohtaista täsmäoppia kuljet

Cobham Mast Systemsiltä Heinävaarasta lähtee tavaraa jopa 50 eri maahan ympäri maapalloa sekä maa-, kontti- että lentorahtina. Kuljetusliikenne ei rajoitu pelkästään vientiin, vaan tehtaalle palautuu myös demotuotteita ja huoltoon tulevia mastoja.
Kun edestakaista tuotteiden kuljettamista on paljon, tullausmääräysten tunteminen sekä oikeiden tullimenettelyiden käyttäminen voi tuoda yritykselle mittaviakin säästöjä.

Käytännönläheistä kouluttamista esimerkkien avulla

Tietojen laaja-alainen päivitys nähtiin yrityksessä tarpeelliseksi. Cobham Mast Systemsillä myynti- ja markkinointiassistenttina toimiva Virpi Krohns kontaktoi AHA Logisticsin Tiina Haapalaa, jonka tunsi ja tiesi entuudestaan laaja-alaisen viennin ja tuonnin osaajaksi.
Haapala suunnitteli tarpeisiin soveltuvan koulutuspäivän. Sisältö muotoutui kolmeen osaan: tuontiin, vientiin ja Incoterms 2010 -toimitusehtojen läpikäyntiin asiakasyrityksen osalta. Aihealueita käsiteltiin käytännönläheisesti ja asiakasyrityksen omien esimerkkien kautta.
—Tämän tyyppistä koulutusta oli lähes mahdotonta löytää. Hyvää koulutusta on toki tarjolla, mutta usein koulutustarjonta on joko yleisellä tasolla tai sitten ainoastaan yhteen osa-alueeseen pureutuvaa. Tiina oli muodostanut koulutuksesta ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa pureuduttiin asiakasyrityksen omiin haasteisiin, Krohns kertoo.
Yksi koulutuksen opeista realisoitui heti tarjouspohjaan tehdyn toimitusehdon muutoksella. Koulutus herätti henkilökuntaa miettimään omaa vastuutaan myynti- ja asiakaspalvelutilanteissa.
—Selvästi täällä oivallettiin, että omalla toiminnalla on merkitystä sekä asiakaspalvelun että yrityksen kannalta. Kun asioita on mietitty etukäteen, osataan luvata se, mikä voidaan pitää. Etukäteen miettimällä ja suunnittelemalla säästytään turhan työn tekemiseltä jälkeenpäin, Krohns sanoo.

Innostava kouluttaja teki aiheesta mielenkiintoisen

Tullaukseen liittyvät asiat tuskin ovat kenellekään paras tapa viihdyttää ihmisiä. Tästä syystä päivän mittainen koulutus ei herättänyt yrityksen sisällä etukäteen suuremmin hurraa-huutoja. Krohnsin mukaan heidän koulutuspäivänsä kului kuitenkin kuin siivillä. Mukaansatempaava kouluttaja valloitti yleisönsä käytännönläheisellä esityksellään ja rautaisella osaamisellaan.
—Tiina on innostava kouluttaja, joka osallisti koulutettavat kyselemällä ja keskustelemalla. Kävimme läpi asioita omien ja Tiinan kertomien esimerkkien avulla. Koulutuspäivän antiin ja kulkuun oltiin meillä selvästi tyytyväisiä.

AHA Logisticsilla osataan vastata haastaviin kysymyksiin
Krohns on pitänyt AHA Logisticsin tyylistä hoitaa asioita. Hän kääntyykin heidän puoleensa aina, jos hänellä on hankalampi juttu selvitettävänä. Kun kyseessä on suomalainen yksityinen yritys, tavoitettavuus on erinomainen.
—Heillä on kyky hahmottaa kokonaisuus ja katsoa logistiikkaa ja kuljetusasioita sekä asiakkaan että kuljetusliikkeen kannalta. AHAlla vastataan puhelimeen ja otetaan asiat hoitaakseen. Voin luottaa siihen, että asiat viedään loppuun asti, Krohns sanoo.

Faktaa:

Cobham-konsernin omistuksessa oleva komposiittimastoja valmistava yritys sijaitsee Heinävaarassa, Joensuun kupeessa. Yritys valmistamia teleskooppimastoja käytetään viestintälaitteissa mm. militaarisiin käyttötarkoituksiin sekä puhelinyhtiöiden käyttöön. Komposiittimastoja on tehty Heinävaarassa jo vuodesta 1984, tuolloin Exelin nimellä. Mastsystem Intl Oy perustettiin vuonna 1996. Yritys siirtyi Cobham-konsernin omistukseen vuonna 2015. Heinävaaran yksikkö työllistää n. 30 hlöä.

 

 

Cobham Logo Final RGB 0 164 242 003
Go back to "Customer references"