Asiakastarinoita

Ketterä AHA Logistics sai kontit liikenteeseen konttikriisinkin keskellä

 

Tammer Brands on vuonna 1954 perustettu kuluttajatuoteyhtiö, jolla on nykyisin globaali brändituotteiden hankintaverkosto. Yritys edustaa yli 50 eri brändiä ja sen valikoimissa on 20 000 tuotetta. Asiakkuudet ovat levittäytyneet Suomen lisäksi mm. Baltiaan, Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan. Yrityksen 480 000 m2 logistiikkakeskus sijaitsee Hämeenlinnassa. Tammer Brands työllistää 200 henkilöä ja sen pääkonttori ja näyttelytilat sijaitsevat Tampereella.                                                                                                         
(Kuva: Showroom / Tammer Brands)

—Globaalia kauppaa käyvän yrityksen huolinta ja kuljetuspäällikkönä saan paljon yhteydenottoja eri logistiikkapalveluita tarjoavilta yrityksiltä. Kun Tiina Haapala AHA Logisticsilta soitti minulle joulukuussa, jäin kuuntelemaan tavallista tarkemmin. Minulle tuli tunne, että nyt saattaa olla kyseessä sellainen henkilö, joka aidosti ymmärtää tilanteemme ja voisi auttaa meiltä, kertoo Jari Autio Tammer Brandsilta.

Autio on työskennellyt Tammer Brandsilla kuljetuspäällikkönä yli 15 vuotta. Hän tietää konkreettisesti, miten nopeasti maailmalla tapahtuvat poliittiset kriisit, pandemiat ja luonnonmullistukset heijastuvat globaalia kauppaa käyvään yritykseen.

—Emme saaneet tavaraa Kaukoidästä Suomeen, vaikka laivattavaa olisi ollut. Koronapandemian vuoksi tyhjät kuljetuskontit olivat jääneet jumiin maailmalle. Koimme, että useat isotkin logistiikkayritykset olivat tässä tilanteessa neuvottomia - osa siirsi toimituksia ja osa jäi odottamaan. Meidän bisneksellemme molemmat vaihtoehdot ovat kuitenkin kalliita sekä rahallisesti että oman maineemme kannalta, Autio kertoo.

Haapalan kanssa käydyn keskustelun jälkeen Autiolle kävi selväksi hyvin nopeasti, että he tekevät sopimuksen AHA Logisticsin kanssa. Tämän jälkeen Haapala ryhtyikin toimeen. Autio sai nopealla aikataululla erilaisia ehdotuksia ja tarjouksia juna- ja laivakuljetuksista. Jo viikon päästä puhelusta ensimmäinen kontti lähti Indonesiasta kohti Eurooppaa.

AHA laittoi agentit töihin

Kuten bisneksessä usein todetaan, moni kauppa toimii suhteilla. Tämä on totta myös logistiikkabisneksessä. Kun toimituksista sovitaan tuhansien kilometrien päästä ja rahaa liikkuu etukäteismaksuina, tälläkin alalla löytyy niitä, jotka eivät pelaa rehellistä peliä. Tästä syystä AHA Logisticsilla on kolme pääyhteistyökumppania, joiden yhteistyöverkostossa toimivat agentit ovat sanojensa mittaisia. Jos luottamusta ei lunasteta, agentti vaihtuu.

—Meillä ei ole varaa lähteä tekemään kuljetussopimuksia maailmalla olevien tuntemattomien toimijoiden kanssa, koska riskit ovat liian suuret. AHA Logisticsin ja heidän maailmalla toimivien agenttiensa avulla koimme, että toiminta on turvallista – kuten se on tähän mennessä ollutkin.


Luotettavat suhteet maailmalla pelastavat tiukoissa tilanteissa

Kuluneen vuoden aikana monissa tilanteissa jyvät ovat erottuneet akanoista. Kun kriisi koittaa, järjestelmistä ei ole välttämättä apua ja ihmiset joutuvat ottamaan omat ohjansa käsiin ja tekemään uusia suunnitelmia ja valintoja. Tällöin ihmiset, luotettavat suhteet ja laajat verkostot nousevat suureen arvoon.

—Ihmiset pystyvät halutessaan sumplimaan vaikka mitä. Kun osaaminen ja tietotaito ovat ajan tasalla, tarvitaan vain ihminen, joka osaa hahmottaa nopeasti kokonaisuuden ja pistää toimeksi. Näitä tyyppejä ei ole koskaan liikaa, siksi mekin haluamme olla AHA Logisticsin kanssa tekemisissä.

 Tutustu Tammer Brandsin kotisivuihin täällä.

Tarvitsetko apua kuljetuksissa? Soita meille ja kysy lisää!

showroom 2 TammerBrands
Siirry "Asiakastarinoita"-sivulle