Asiakastarinoita

Poikkeustila vaikutti myyntiin positiivisesti – asiakkaan konttien määrät tuplaantuivat

 

Nordic Pool Systems on Tampereelle vuonna 2017 perustettu yritys, joka myy ja asentaa uima-altaita ja porealtaita sekä sisä- että ulkokäyttöön. Myynnin sesonki alkaa kevättalvella ja jatkuu pitkälle syksyyn.
Koska Suomessa sääolosuhteet vaikuttavat paljon altaiden rakentamiseen, altaiden kuljetusten oikea aikataulutus on liiketoiminnan kannalta isossa roolissa. 

Kilpailukykyinen mallisto markkinoille optimaaliseen aikaan
Yritys loi kilpailukykyisen Aresso-malliston vuoden 2019 aikana ja altaiden myynti alkoi kasvaa tammikuussa. Kun koronan aiheuttama poikkeustila syntyi, myynti vilkastui odottamattomalla tavalla.
—Tiesimme, että meillä on kilpailukykyinen tuote, mutta silti kiinnostus ylitti odotuksemme. Ihmisillä on ollut nyt selvästi aikaa keskittyä allashankinnan suunnitteluun, kertoo Nordic Pool Systemsin toimitusjohtaja Jouko Kallio.

Rahdin kulku poikkeustilan aikana
Aiemmin yritys on tuonut Suomeen meriteitse vuositasolla noin 10-15 konttia. Kevään 2020 aikana Kallio kertoo määrän ainakin tuplaantuvan. Kauden ensimmäinen kuljetus ehti Suomeen ennen poikkeustilan alkamista. Myynnin kasvaessa seuraavan lähetyksen kuljetustavasta onkin käyty keskustelua AHA Logisticsin Tiina Haapalan ja Emma Haapalan kanssa.
—AHAlta informoidaan hyvin kuljetusten tilasta ja mahdollisista poikkeustilanteista, joita ei kuitenkaan vielä ole edes ollut. Olemme keskustelleet konttien nopeammasta kuljettamisesta myös rautateitse, koska meriteitse kuljetukseen kuluu 50 päivää. Tässä kohtaa meidän täytyy kuitenkin miettiä, onko aikasäästö sellainen, että se toisi asiakkaillemme merkittävää etua, Kallio sanoo.

”AHAlla otetaan asioista selvää”
Yrityksen oman sesongin ollessa parhaimmillaan ylimääräiseen selvittelyyn ei ole aikaa. Siksi Kallio arvostaa yhteistyökumppanin aktiivista otetta kuljetusten järjestelyissä. Kuljetuksen hinnan pitää tietenkin olla kohdillaan, mutta tämän lisäksi tärkeitä ominaisuuksia palvelussa ovat sujuvuus ja palvelualttius.
—AHA Logisticsilla huomaa selvästi, että hyvä asiakaspalvelu on heille aidosti sydämen asia. Kysymyksiin reagoidaan nopeasti ja asioista otetaan selvää, jos niihin ei tiedetä heti vastausta. Palvelualttius näkyy asiakkaalle sujuvana palveluna niin, että hommat hoituvat turhia kyselemättä.

 

nps logo sininen 002.

Allas Nordic Pool Systems copy
Siirry "Asiakastarinoita"-sivulle