Asiakastarinoita

Täydellinen palapeli syntyy omasta luovuudesta

Westas kauha2

 

 Länsi-Suomessa toimiva Westas Group on yksi Suomen suurimmista yksityisistä puunjalostusyhtiöistä. Sahatavaran lisäksi konserni tuottaa bioenergiaa alueen voimalaitosten raaka-aineeksi sekä kuorikatetta ja kuiviketta ympäristörakentamisen ja maatalouden tarpeisiin. Yrityksen sahat sijaitsevat Koski Tl:ssä ja Porissa. Tällä hetkellä yrityksen sahatavarasta 85% menee vientiin, kaikkialle maailmaan. 

 

Porin Pihlavassa sijaitsevassa yksikössä työskentelevä myyntiassistentti Carita Toivola on ollut samassa työpaikassa jo 28 vuotta ja nähnyt sahatavaran myynnin kehityksen käytännössä. Nykyisin hän työskentelee yrityksen vientikuljetusten parissa ja on sitä kautta tutustunut AHA Logisticsin palveluihin.

 Kasvokkain tapaaminen herättää luottamusta

AHA Logisticsin kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt Carita muistaa hyvin ensitapaamisen AHA Logisticsin Suoma Magnuksen kanssa.
—Minulle tuli hänestä ja yrityksestä heti hyvä fiilis. Eikä tuo fiilis ole kadonnut mihinkään vuosien varrella. Olemme tiiviissä sähköpostiyhteydessä viikoittain, Carita kertoo.
Hän korostaa kuitenkin myös sitä, että on tärkeää tuntea yhteistyökumppanit muutenkin kuin puhelimen välityksellä.
—Silloin tällöin kasvokkain tapaaminen vahvistaa tunnetta siitä, että me toimimme yhdessä. Vahva side syntyy hyvästä henkilökemiasta ja siitä tavasta, miten AHA Logistics huolehtii asiakkaasta.


Halu tarttua tilanteeseen
Nykyiset AHA Logisticsin kautta kulkevat kuljetukset ovat säännöllisiä ja samaa kaavaa noudattelevia. Silti näissä ”peruskuljetuksissakin” pitää huolitsijan olla ajan hermolla.
—Kun normaalikuvioon tulee muutos, AHA Logistics on usein hoitanut asian jo ennen kuin olen ehtinyt kysyä siitä mitään. Loppujen lopuksi näissä tilanteissa on kyse huolitsijan halusta tarttua tilanteeseen ja hoitaa asia asiakkaan edun mukaisesti. Kyllä heidän valtteinaan ovat ehdottomasti nopeus ja selkeys.
Asiakkaana Toivola kiittelee myös sitä, ettei vastausten perään ole tarvinnut kysellä koskaan. Vastaukset on saatu aina. Jos on luvattu jotakin, se on todellakin hoidettu viipymättä.

Kuljetusten toimivuus on tärkeä osa tuotteen laatua ja yrityskuvaa
AHA Logistics on yksi palveluntarjoaja Westaksen käyttämien muiden palveluntarjoajien joukossa. AHA Logisticsin palveluita he käyttävät erityisesti Kiinaan ja Japaniin suuntautuviin kuljetuksiin.
Toivolan mukaan toimitusmäärät Kaukoitään ovat kasvaneet huimasti eikä hänen näkökulmastaan suomalaisen sahatavaran kysynnälle näy lähivuosina laantumisen merkkejä. Kilpailun ollessa kovaa, kuljetusten toimivuudella on todella merkittävä rooli asiakkaita palvellessa.
—Jos alkaa liikaa kikkailla hinnan perässä, se voi kostautua myöhästyneiden kuljetusten muodossa ja tuoda pahan särön asiakassuhteisiin. Tästä syystä me haluamme satsata kustannustehokkuuden ohella kuljetusten laatuun, joka on yksi tärkeä pala meidän tuotteemme ja palveluidemme palapelissä.

 

westas koski 20150528 2

 

westas logo 002

 

Siirry "Asiakastarinoita"-sivulle