Asiakastarinoita

Toimii, kun rima on korkealla

Outotec on maailman johtava mineraalien- ja metallienjalostusteknologian toimittaja, joka tarjoaa lisäksi innovatiivisia ratkaisuja teollisuusvesien käsittelyyn, vaihtoehtoisten energialähteiden hyödyntämiseen ja kemianteollisuuteen. Outotec Finland Oy:n Head of Project Logistics Enni Karling kertoo, että AHA Logisticsilta saa aina henkilökohtaista palvelua. Outotec käyttää AHA Logisticsia projektihuolitsijana sekä isoissa että pienissä laitos- ja laitetoimitusprojekteissa ympäri maailmaa.

– Tällä hetkellä meillä on meneillään merkittävä projekti Meksikoon, jossa AHA Logistics toimii pääasiallisena projektihuolitsijana. Koska aikaero on suuri, logistiikka-asioita täytyy hoitaa erilaisina vuorokaudenaikoina. Meille on tärkeää, että meillä on oma yhteyshenkilö, jolle voi soittaa koska tahansa ja jolta saa heti neuvoja. AHA Logisticsilla seurataan lähetykset aina loppuun asti.

Karling kertoo, että Outotecin rima on korkealla, joten yritys vaatii paljon logistiikalta. Kuljetuksia on paljon ja ajoittain muutoksia tulee nopeassa tahdissa. Tavaraa pitää kuljettaa monesta eri paikasta, sillä vain noin 10-20 prosenttia toimitettavasta tavarasta tulee yhtiön omilta tuotantolaitoksilta. Tavarat liikkuvat ympäri vuorokauden, joten logistiikkapalvelun on oltava mukana samassa syklissä. Karlingin mukaan nopeatempoisissa, haastavissa toimituksissa korostuu yhteistyön merkitys.

– AHA Logistics on pystynyt vastaamaan tarpeisiimme ja jopa ylittänyt riman. Ennen kaikkea meille on tärkeää luottamus siihen, että asiat hoituvat. Asiakaslupaus on tärkeää Outotecille. Lupasimme esimerkiksi asiakkaallemme Norjan projektissa, että toimitukset ovat paikalla tietyllä kellonlyömällä. AHA Logistics piti lupauksensa ja toimitukset olivat perillä juuri oikealla hetkellä.

Logistiikkapalvelun valinta on aina myös rahakysymys. Karling kertoo, että AHA Logisticsin hinta-arviot pitävät paikkansa.

– Kustannuspaine on suuri alkaen jo myynnin hinnoittelusta. Käytämme AHA Logisticsia, sillä heillä on kilpailukykyiset hinnat ja oikea hinta-laatusuhde. He tarjoavat eri vaihtoehtoja reitityksiin ja lastauksiin ja löytävät sitä kautta tapoja säästää. AHA Logisticsin kanssa ei tule ikäviä yllätyksiä ja budjetti pitää.

Outotec Protective zone RGB
Siirry "Asiakastarinoita"-sivulle