Asiakastarinoita

"Yhteys jatkuu silloinkin, kun auton takavalot häipyvät näkyvistä"

Pesmel Oy on kansainvälisillä markkinoilla toimiva automaattisia kuljetin- ja pakkaus- sekä varastointijärjestelmiä valmistava yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Kauhajoella. Paperi- ja metalliteollisuudelle järjestelmiä toimittavalla yrityksellä on toimipisteitä lisäksi Seinäjoella, Tampereella ja Helsingissä. Tuotanto tapahtuu Viron Sauessa, josta Pesmelin laitetoimitukset lähtevät asiakkaille eri kohteisiin ympäri maailman. Viime aikoina kuljetuksia on ollut eniten Aasian maihin, kuten Kiinaan, Intiaan ja Koreaan. Toimitusten konttimäärät vaihtelevat muutamasta kontista satoihin kontteihin.
Suomessa yritys työllistää n. 120 alan ammattilaista, Viro mukaan luettuna työntekijöiden määrä nousee kahteensataan.

Ulla Iso-Koivisto toimii Pesmelillä projektikoordinaattorina ja hänen toimenkuvaansa kuuluu yrityksen vientitoimintaan liittyvät tehtävät. Kun yrityksen päätuote on projektien myynti ja toteutus, jokainen vientikeikka on aina uusi.
—Koska vientikuljetukset eivät ole säännöllisiä, jokainen toimeksiantomme vaatii huolitsijalta erityistä selvitystyötä ja perehtymistä. Huolitsijalta vaaditaan joustavaa tapaa toimia kanssamme, koska toimitusaikataulumme on välillä todella tiukka. Kaikkien tuotteiden saaminen satamaan ja kontteihin vaatii monenlaista organisointia nopealla varoitusajalla. Joskus kontteja joudutaan vaihtamaan tai tilaamaan lisää. Näissä yllätystilanteissa AHA Logistics on pystynyt vastaamaan tarpeisiimme todella hienosti ja nopeasti, Iso-Koivisto kertoo.

Luottohuolitsija pitää asiakkaansa puolia
Pesmel on käyttänyt AHA Logisticsin palveluita jo usean vuoden ajan.
—On hyvä, että meillä on luotettava huolitsija, joka pystyy hoitamaan kaikenlaiset asiat, oli sitten kysymys päärahdista tai eturahdista. Esimerkkinä tästä on toimitus, jossa AHA Logisticsin Tiina hoiti eräisiin lentorahtien etukuljetuksiin liittyvät yksityiskohdat suoraan asiakkaamme edustajan kanssa. Jos olisin itse toiminut tässä välikätenä, se olisi ollut vain hidastava tekijä. Näin toimimalla kuljetuksen järjestely toimi vaivattomimmin ja säästi meidän kaikkien aikaa.
—Tiina oli kuin yksi Pesmeliläinen, kun hän piti langat käsissään ja informoi kaikkia osapuolia lähetysten määristä, painoista, pakkausaikatauluista ja toimitusaikatauluista.

—Kokemuksemme perusteella voimme luottaa siihen, että AHA Logistics ajattelee meidän etuamme myös rahallisesti eikä vain niin sanotusti kuori kermoja päältä. Vaikka toimitus on lähtenyt meidän tiloista, laitteiden perille saapumiseen asiakkaamme tehtaalle on vielä pitkä matka. Tämänkin matkan aikana saattaa tapahtua vaikka mitä. Yhteydenpitomme AHA Logisticsin kanssa jatkuu senkin jälkeen, kun konttitoimitus on saatu matkaan.
Iso-Koiviston mukaan AHA Logisticsin parhaita puolia on se, että yritys hoitaa toimeksiannot joka kerta alusta loppuun saakka.

Pienempi toimija on tavoitettavissa ja pystyy toimimaan ketterästi
Isojen vastapelurien joukossa AHA Logistics pärjää Iso-Koiviston mielestä hyvin.
— Kyllä suuri erottuvuustekijä on se, että he ottavat asiakkaidensa murheet kantaakseen ja tekevät enemmän kuin moni muu samassa tilanteessa tekisi. Lisäksi pienenä toimijana heidän toimintansa on ketterää ja yhteyshenkilön tavoittaa aina tarvittaessa. Totta kai samanhenkisyys ja aurinkoinen palvelu tuovat yhteistyöhön oman lisänsä. Heidän kanssa on mukavaa tehdä töitä, Iso-Koivisto sanoo.

 

Siirry "Asiakastarinoita"-sivulle