Asiakastarinoita

Kuljetukset Eurooppaan kellontarkasti

 

Ab Hur Oy on vuonna 1989 perustettu HUR voimaharjoittelulaitteita suunnitteleva ja valmistava yritys, jonka tuotteet on suunniteltu erityisesti senioriliikuntaan ja kuntoutukseen. Laitteet toimivat paineilmalla, jonka takia ne soveltuvat erityisen hyvin kuntouttavaan toimintaan. HUR:n tytäryhtiöt sijaitsevat USA:ssa, Australiassa ja Saksassa ja asiakaskunta ulottuu ympäri maailman. HUR:n pääkonttori ja tuotantotilat sijaitsevat Kokkolassa. Yrityksessä työskentelee 50 henkilöä.


Ab Hur Oy:n logistiikkakoordinaattori Sanna Store ja talouspäällikkö Henna Jylhä ovat päävastuussa HUR:n kuntosalilaitteiden toimituksista. Laitteita myydään ja toimitetaan viikottain ympäri maailman sekä kotimaahan.

—Olemme tehneet ja teemme edelleenkin yhteistyötä eri logistiikkayritysten kanssa. Noin pari vuotta sitten aloitimme yhteistyön AHA Logisticsin kanssa ja heidän toimintansa on ollut erittäin vakuuttavaa. AHA on onnistunut hyvin tiukassakin aikatauluissa ja silloin, kun lähetykset pitää olla nopeasti perillä. Luottamus heitä kohtaan on todella suuri, Store ja Jylhä toteavat.

Sujuvat Fix-toimitukset Saksassa ja Euroopassa


HUR:n laitteiden täsmällinen toimitus on tärkeää kulujen minimoimisen ja myös käytännön järjestelyiden takia. Vastaanottajat voivat olla pieniä klinikoita tai yksiköitä, joihin tavarankuljetus ei onnistu isolla autolla. Yleensä asiakkaat tilaavat toimituspäiväksi paikalle myös ammattilaisen, joka asentaa laitteen käyttövalmiiksi. Kuljetusten toimittaminen pitää siksi tapahtua sovitun kellonajan raameissa.

—AHA Logisticsin kanssa FIX-toimitusten hoitaminen on ollut todella sujuvaa, koska meillä on oma yhteyshenkilö, joka tuntee toimintamme erityispiirteet. On helppoa, kun yhteistyötä saa tehdä aina saman henkilön kanssa, jonka tavoittaa aina tarvittaessa, Store kertoo.

Myös Saksan päässä toimivat AHA Logisticsin agentit saavat asiakkaalta kiitosta.

—Vaikka voisi luulla toisin, erityisesti Saksassa isojen terminaalien kautta kulkevat lähetykset ovat olleet lähes aina alttiita kuljetusviiveille. AHA Logistics on kuitenkin onnistunut omien yhteistyökumppaneidensa kanssa pitämään hyvää huolta meidän lähetyksistämme. Aikataulutettuihin lähetyksiin on saatu tarvittaessa vauhtia. Palvelumielikuvamme kannalta on tietenkin erinomainen asia, kun tuotteet saapuvat perille aikataulussa haastavissakin tilanteissa, Store jatkaa.

Kuljetusten hinnoittelu on selkeää


Vaikka nykyinen maailmantilanne on asettanut kuljetuksille erityisen paljon ylimääräisiä haasteita, AHA Logistics saa kiitosta selkeästä hinnoittelusta ja säännöllisestä yhteydenpidosta asiakkaan kanssa.

— Lähtökohtaisesti AHAn hinnoittelu on selkeää ja avointa. Meidän arkeamme helpottaa todella paljon se, että AHAlta informoidaan aina, jos hintoihin tulee äkillisiä muutoksia, eikä niiden perään tarvitse kysellä. Mielikuva AHA Logisticsista vastaa hyvin käytäntöä: asiakasta pidetään hyvin ajan tasalla siitä, missä kuljetukset menevät. On tärkeää, että meille kerrotaan myös avoimesti, jos yllättäviä mutkia tulee matkaan. Kun yhteistyökumppani toimii näin, siihen on helppo luottaa, Jylhä kertoo.


Pienempi logistiikkayritys ottaa jokaisen toimituksen tosissaan


Hur nimeää yhden erityisen palvelutapahtuman, jossa AHAn palvelu ylitti odotukset. Kyse oli Ranskassa tapahtuvasta messukuljetuksesta, jossa alkoi olla jo kiire. Kuski tarvitsi erillisen kulkupassin messualueelle, joka tilattiin edellisenä iltana. AHAn yhteyshenkilö oli hoitanut asian vielä myöhään saman iltana ja seuraavana aamuna klo 8 kulkupassi oli toimitettu kuljettajalle.

—Vähän jännitimme, kuinka messujen kanssa käy, mutta oli mahtavaa nähdä, kuinka AHAlla hoidettiin tämäkin asia loppuun saakka. Tässä näkyy erityisesti pienemmän logistiikkayrityksen etu: asiakasta palvellaan viimeisen päälle tiukoissakin tilanteissa, Store ja Jylhä toteavat.

HUR Kuva
Siirry "Asiakastarinoita"-sivulle