Asiakastarinoita

Saamme vastauksen, emme vain informaatiota

Europlan Engineering Oy on yksi johtavista laivateollisuuden projektinhallinta yrityksistä, joka on mukana useissa laivanrakennus- ja korjausprojekteissa ympäri maailmaa. Europlan tarjoaa avaimet käteen -kokonaistoimituksia telakoille ja varustamoille, pitäen sisällään suunnittelun, materiaalihankinnat ja asennuksen.

Europlanin projektipäällikkö Antti-Jussi Kesälän mukaan AHA Logistics antaa vastauksia, ei pelkkää tietoa.

– Annamme normaalisti hyvin lyhyen tehtävänannon. Kerromme, mitä pitää viedä, mistä pitää viedä, minne pitää viedä ja koska lähetys pitäisi olla perillä. AHA Logistics hoitaa kaiken kuljetukseen liittyvän paperityön ja on tarvittaessa suoraan yhteydessä tavarantoimittajiimme.

Raisiolaisen Europlanin pääkohteet ulkomailla ovat telakat Singaporessa, Espanjassa ja Bahamalla. AHA Logistics on hoitanut toimituksia muun muassa Espanjaan, Norjaan ja Saksaan. Kesälän mukaan he käyttävät AHA Logisticsia myös jonkin verran kotimaan kuljetuksissa.

– AHA Logistics on pieni organisaatio, jossa kaikki toimii saumattomasti. Kun isossa firmassa pitää soitella eri ihmisille eri asioista, AHA Logisticsilta saamme kaikki palvelut yhdeltä ihmiseltä. Meille on tärkeää, että on yksi kontaktihenkilö, jolta saa vastauksen kaikkeen. Hän hoitaa lähetykset perille alkaen pienistä lentorahti paketeista aina isoihin merirahtikokonaisuuksiin asti.

Europlan käyttää AHA Logisticsia yleensä rekka- ja merikuljetuksiin, mutta myös paikallisiin rahteihin, välivarastointiin ja pienten pakettien toimitukseen.

– Yhteistyömme alkoi vuoden 2014 lopussa. Voimme luottaa siihen, että tavarat löytävät perille kriittisistä toimitusajoista huolimatta. Yleensä otamme ensin yhteyttä AHA Logisticsiin, he antavat pari kuljetusvaihtoehtoa, jonka perusteella on helppo päättää miten edetään. Tilauksemme ovat kiireellisiä, joten tarvitsemme kuljetushinnan ja toimitusajan mahdollisimman nopeasti.

Kesälä kertoo, että hän on AHA Logisticsiin yhteydessä pääasiassa sähköpostitse. Hän pitää tärkeänä sitä, että vastaukset tulevat nopeasti ilman että tarvitsee erikseen muistuttaa.

– Olisi kamalaa, jos tarvitsisi muistuttaa asioista vielä toiseen kertaan sähköpostilla, sillä sähköposteja pitää lähettää työpäivän aikana muutenkin paljon. Meillä on hyvä yhteistyö, sillä yleensä kaikki osapuolet ovat toimituksen jälkeen olleet tyytyväisiä.

Logo slogan valkoiselle
Siirry "Asiakastarinoita"-sivulle